Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin pormestari toivoo yritysten edellyttävän maskin käyttöä – Vaasan sairaanhoitopiirissä 41 uutta tartuntaa

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) kertoo toivovansa, että yritykset edellyttäisivät maskin käyttöä. Vapaavuori kertoi asiasta pormestarin infossa.

Vapaavuori totesi, että koska lainsäädäntö ei tunne maskipakkoa, Helsingin seudun liikenne (HSL) tai kunta eivät voi sitä edellyttää.

Yksityiset yritykset voivat sitä kuitenkin edellyttää, ja muun muassa lentoyhtiö Finnair on jo näin tehnyt. Myös VR kertoi eilen asettavansa maskipakon ekstra-luokan matkustusvaunuun.

Vapaavuori sanoi, että toivoisi tämän käytännön yleistyvän.

Suomessa 120 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on raportoitu 120 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Uusia tartuntoja on 14 päivän aikana raportoitu 903 enemmän kuin edeltäneiden kahden viikon aikana.

Yhteensä Suomessa on todettu 11 049 koronavirustartuntaa.

Suomessa ei ole todettu yhtään uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, THL kertoo. Yhteensä kuolemantapauksia on tiedossa 346.

Hallitus pohtii lähipäivinä keinoja, joilla eri puolilla Suomea kiihtyvää koronaepidemiaa voidaan hillitä. Samaan aikaan mietinnässä on myös päivitetty suunnitelma maahantulon helpottamisesta.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi tiistaina Twitterissä, että sosiaali- ja terveysministeriö on valmistelemassa hallitukselle laajoja toimenpiteitä, joilla epidemian leviämistä voidaan estää. Toimista neuvotellaan näillä näkymin ensi viikon torstaina.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan kyse on siitä, miten hallitus voisi tukea kaikkia kiihtymisvaiheessa olevia tai sitä lähestyviä alueita tekemään ripeämmin päätöksiä epidemian hillitsemiseksi. Joissakin maakunnissa tehdään nopeasti merkittäviä rajoituksia, mutta osassa herätään liian hitaasti.

Nykyisen tartuntatautilain puitteissa hallitus voi päättää ainoastaan ravintoloita koskevasta sääntelystä ja matkustusrajoituksista. Muiden rajoitusten osalta tartuntatautilakia toteuttavat alueelliset toimijat, kunnat, sairaanhoitopiirit ja aluehallintaviranomaiset Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä sosiaali- ja terveysministeriön (STM) avustuksella.

Kiuru sanoo, että alueilla tulisi rivakasti ottaa käyttöön muun muassa julkisten tilojen sulkemisia ja muita tiukempia rajoituksia. Hänen mukaansa eri maakunnissa toimitaan eri tavoin, mutta nyt olisi tärkeää saada kaikki ymmärtämään, että tilanne on vakava.

Vaasan sairaanhoitopiirissä 41 uutta koronavirustartuntaa

Vaasan sairaanhoitopiiri kertoi aiemmin keskiviikkona, että Vaasan sairaanhoitopiirissä on todettu 41 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä Vaasan sairaanhoitopiirissä on todettu 334 koronavirustapausta.

Vaasan keskussairaala toimii tällä hetkellä normaalisti, mutta on tehostetussa valmiudessa pandemian suhteen.

Eilen Vaasan sairaanhoitopiirissä todettiin 70 uutta koronavirustartuntaa.

Vaasan kaupunki linjasi maanantaina, että se kieltää yli 50 ihmisen kokoukset ja julkiset tilaisuudet kolmeksi viikoksi. Keskiviikkona Vaasan kaupunki kertoi lisäksi, että vakavasti pahentuneen koronatilanteen vuoksi otetaan käyttöön vierailukiellot kaupunginsairaalaan ja ikäihmisten tehostettuun palveluasumiseen.

Koronavilkku vilkkuu nyt myös englanniksi

Koronavilkku-sovelluksesta on julkaistu nyt myös versio englanniksi, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Sovelluksen kielen voi vaihtaa englanniksi suoraan Koronavilkun asetuksista, kun aiemmin se on pitänyt vaihtaa puhelimen asetuksista.

Englanninkielisenä koronavilkku antaa yhä useammalle Suomessa asuvalle mahdollisuuden osallistua epidemian leviämisen estämiseen, THL kertoo.

Koronavilkkua on ladattu 2,3 miljoonaa kertaa.

Koronavilkku on tarkoitettu koronaviruksen tartuntaketjujen jäljittämiseen. Sovelluksen on määrä lähettää ilmoitus, jos puhelimen käyttäjä on mahdollisesti altistunut koronavirukselle.