Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Synkät koronanäkymät painoivat pörssit laskuun ympäri maailman – Yhdysvalloissa viikossa liki 900 000 uutta työtöntä

Pörssit painuivat laskuun ympäri maailman torstaina, kun syksyn synkät koronanäkymät painoivat mielialaa. Illansuussa Suomen aikaan kurssit olivat laskussa jo kolmatta päivää Yhdysvalloissa. Odotukset talouden elpymisestä saivat kolauksen, kun uusien työttömien määrä kohosi ennakoitua suuremmaksi. S&P 500 -indeksi oli kaupankäynnin alussa 0,6 prosenttia laskussa.

Helsingissä yleisindeksi päätyi 1,3 prosenttia miinukselle ja pistelukuun 10 281. Fortum sakkasi yli kolme prosenttia ja Valmet hieman alle kolme.

Eurooppalaiset pörssit viettivät nekin alamäkipäivän. Frankfurtissa kurssit sukelsivat 2,5 prosenttia, Saksan uusien rajoitusten myötä. Suunta oli sama Lontoossa ja Pariisissa.

Työttömyy stilanne paheni odotettua enemmän

Yhdysvalloissa lähes 900 000 ihmistä ilmoittautui viime viikolla työttömiksi työnhakijoiksi, kertoi maan työministeriö torstaina. Määrä oli ennakoitua suurempi ja nousu viikoittain julkistettavissa luvuissa kovin sitten elokuun puolivälin.

Edellisen viikon lukema oli 840 000. Koronakriisi on merkinnyt rajua nousua työttömiksi ilmoittautuvien määrässä Yhdysvalloissa. Tilanne ehti tasaantua kevään ennätyslukemien jälkeen, mutta näyttää nyt menevän huonompaan suuntaan.

Ennätys nähtiin maaliskuussa, jolloin uusia työttömiä ilmoittautui 6,9 miljoonaa yhden viikon aikana. Osavaltioiden tukia on yleensä mahdollista saada 26 viikon ajan, joten monella keväällä työttömäksi joutuneella on pian edessään tukien loppuminen.

Työttömyyskorvauksia saa tällä hetkellä yli 25 miljoonaa amerikkalaista.