Kalifornian joukkoampujille aseet ostanut mies vuosikymmeniksi vankilaan

STT

Kalifornian San Bernardinon joukkoampumisessa käytetyt aseet ostanut mies on tuomittu 20 vuodeksi vankilaan, kertoo BBC.

Enrique Marquez, 28, hankki 14 ihmistä tappaneelle avioparille muun muassa heidän käyttämänsä rynnäkkökiväärit. Hän oli valehdellut ostavansa aseet itselleen.

Lisäksi hän osallistui avioparin kanssa kahden muun terrorihyökkäyksen suunnitteluun vuosina 2011 ja 2012. Näitä hyökkäyksiä ei koskaan tehty,

Marquezin puolustuksen mukaan aviopari oli manipuloinut Marquezia teini-iästä saakka eikä tämä ymmärtänyt, missä oli mukana.

Syed Rizwan Farook ja hänen vaimonsa Tashfeen Malik hyökkäsivät Farookin työpaikan pikkujoulujuhlaan joulukuussa 2015. Pariskunta sai surmansa laukaustenvaihdossa poliisin kanssa iskun jälkeen.

Marquezin oikeudenkäynti on siirtynyt useaan otteeseen, koska hän on tuloksetta yrittänyt muuttaa aikaisemmin viranomaisille antamiaan lausuntoja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut