Pohjois-Pohjanmaan jokivesiin on odotettavissa tulvia, vesimäärät huomattavasti keskimääräistä suurempia

Paikoin tilanne on lähellä kevättulvien vesimääriä ja vedenkorkeuksia. Kuvituskuvaa. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Pohjois-Pohjanmaan joissa on lähipäivinä odotettavissa tulvia kuluneiden viikkojen lumi- ja vesisateiden vuoksi. Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen ja Tulvakeskuksen mukaan vesimäärä ja vedenkorkeus ylittävät monissa joissa ajankohdan keskimääräiset tasot moninkertaisesti.

Paikoin tilanne on lähellä kevättulvien vesimääriä ja vedenkorkeuksia. Ely-keskus ja Tulvakeskus arvioivat esimerkiksi, että Kiiminkijoen virtaamat nousevat kuun loppuun mennessä noin viisinkertaisiksi ajankohdan tyypilliseen virtaamaan nähden eli suunnilleen samansuuruisiksi kuin viime kevään tulvan aikaan.

Myös Etelä-Pohjanmaan ely-keskus tiedotti keskiviikkona, että Pohjanmaan rannikon joet nousivat tiistaina keskimääräisen kevättulvan tasolle ja paikoin ylikin. Tulvavesiä on levinnyt pelloille ja metsiin, ja ne ovat haitanneet joidenkin pienten teiden käyttöä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut