Helsinki-Vantaan koronakoiranelikolle merkittävä tunnustus – "Palkittavat koirat ovat sankarikoiria aivan omassa luokassaan"

Koronakoira Valo näytteenantopisteellä Helsinki-Vantaan lentoasemalla syyskuussa. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Erikoissankarikoiran arvolla palkitaan tänä vuonna Suomen hajuerottelu ry:n kouluttama koronakoiranelikko Kössi, Miina, E.T ja Valo. Suomen Kennelliitto palkitsee vuosittain Sankarikoiran arvolla koiria, joiden toiminta on vaikuttanut yhden tai useamman ihmishengen pelastumiseen.

Tutkimusten mukaan koira tunnistaa koronavirustartunnan nopeasti ja jopa laboratoriokokeita luotettavammin. Kennelliiton tiedotteen mukaan koronakoirat ovat ilahduttaneet matkustajia ja Helsinki-Vantaan lentoaseman työntekijöitä.

– Nämä neljä palkittavaa koiraa ovat Sankarikoiria aivan omassa luokassaan. Toiminnallaan ne vaikuttavat merkittävästi ihmisten hyvinvointiin ympäri maailman. Ne myös tuovat esille koiran merkityksen yhteiskunnassa – mikään ei pysty korvaamaan ihmisen nelijalkaista ystävää, painottaa Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen tiedotteessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut