Suomessa raportoitu neljä uutta koronakuolemaa – tartuntamäärät jatkavat laskusuunnassa

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku on laskenut hieman. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Henrietta Nyberg / STT

Suomessa on raportoitu neljä uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Sairaalahoidossa on 58 ihmistä, mikä on seitsemän vähemmän kuin keskiviikkona. Tehohoidossa on 10 ihmistä, heidän määränsä on pysynyt samana kuin keskiviikkona.

Yhteensä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemantapauksia on nyt 358.

Sairaanhoitopiirit raportoivat koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvien kuolemantapausten ja sairaala- sekä tehohoidossa olevien potilaiden määrät kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Tartunnat kääntyneet laskuun

Suomessa raportoitiin tänään 344 uutta koronavirustartuntaa. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 2 777 tartuntaa, mikä on 112 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Silloin raportoitiin 2 889 tartuntaa.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku Suomessa viimeisten kahden viikon ajalta on 45,2 tapausta sataatuhatta asukasta kohden. Ilmaantuvuusluku on laskenut hieman, sillä edellisten kahden viikon aikana se oli 52,9 tapausta sataatuhatta asukasta kohden.

Viimeisten kahden viikon ajalta korkein ilmaantuvuusluku on edelleen Vaasan sairaanhoitopiirin 107,8 ja matalin on Pohjois-Karjalan 4,3 tapausta. Sekä Vaasan että Pohjois-Karjalan ilmaantuvuusluvut ovat laskeneet huomattavasti edellisten kahden viikon takaisista luvuista. Vaasan ilmaantuvuusluku oli silloin 391,62 ja Pohjois-Karjalan 27,48 koronatartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu nyt 15 910. Suomen väestömäärään suhteutettuna koronatapausten kokonaisilmaantuvuus pandemian ajalta on 287 tapausta sataatuhatta asukasta kohden.

Kanta-Hämeessä tartuntoja sairaalassa

Kanta-Hämeessä Vanajaveden sairaalassa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa, kertoo Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri Twitterissä . Tartunnoista yksi on todettu potilaalla ja kolme sairaalan henkilöstöllä.

Tartunnat todettiin sairaalan osaston aiemmin suunnitellussa koronavirustartuntojen seulonnassa.

Kanta-Hämeessä on THL:n mukaan raportoitu 56 uutta koronavirustartuntaa viimeisten kahden viikon aikana. Saman ajanjakson ilmaantuvuusluku Kanta-Hämeessä on 32,7 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Koululuokkia etäopetukseen altistumisten vuoksi

Turussa useita luokkia ja kokonaisia kouluja on jouduttu asettamaan karanteeniin koronavirustartuntojen vuoksi, tiedottaa Turun kaupunki. Kaupungin mukaan kouluissa on tällä viikolla todettu kymmenkunta koronatartuntaa.

Varissuon ja Nummenpakan koulujen oppilaat neljänneltä luokalta alkaen siirretään etäopetukseen kahden viikon ajaksi.

– Koronatilanne on muuttunut nopeasti erityisesti kouluissa, joissa altistumiset ovat laajoja. Toimimme nopeasti, voimakkaasti ja ennakoivasti, jotta tilanne pysyy hallinnassa ja Turku on edelleen turvallinen kaikille. On todella tärkeää estää koronan hallitsematon leviäminen kaupungissa, sanoo tiedotteessa Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Myös Turun normaalikoulun oppilaat neljännestä luokasta alkaen sekä lukiolaiset siirtyvät etäopetukseen.

Uudellamaalla Sipoossa Söderkulla skolan oppilaalla todetun koronatartunnan vuoksi 5–6 luokkien tartunnalle altistuneet oppilaat ja opettajat asetetaan karanteeniin, kertoo Sipoon kunta tiedotteessa. Koulussa on yhteensä noin 150 oppilasta.

Sipoossa on tiedotteen mukaan ollut tällä viikolla koronavirusaltistuksia myös Sibbo gymnasiumissa ja Boxby skolassa.

Opiskelijoilla korona-altistuksia Porissa

Opiskelijajärjestön urheiluvuorolla alkuviikosta on tapahtunut altistumisia koronavirukselle, tiedottaa Porin kaupunki. Altistumiset ovat tapahtuneet Lyseon salissa sekä Karhuhallissa.

Yhteensä tartunnalle on alistunut 29 ihmistä. Tiedotteen mukaan altistumiset ovat tapahtuneet vapaa-aikana, sillä opiskelu järjestetään etänä. Tartunnan lähde on tiedotteen mukaan Satakunnan ulkopuolelta.

Satakunnassa on viimeisten kahden viikon aikana raportoitu 22 koronavirustartuntaa. Alueen ilmaantuvuusluku on 10,2 tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut