Biden ääntenlaskennasta: Pysykää rauhallisina ja odottakaa vaalitulosta

Demokraattien Joe Biden puhui medialle lyhyesti kotikaupungissaan Wilmingtonissa Delawaressa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden on kehottanut kansalaisia odottamaan rauhallisina ääntenlaskun valmistumista. Biden puhui medialle lyhyesti kotikaupungissaan Wilmingtonissa Delawaressa.

– Pyydän kaikkia pysymään rauhallisina. Prosessi toimii. Ääntenlaskua suoritaan loppuun ja tiedämme tuloksen pian, Biden sanoi.

Biden toisti puheessaan aiemman viestinsä siitä, että uskoo voittavansa vaalit, kunhan kaikki äänet on laskettu.

– Meillä ei ole mitään epäilystä sen suhteen, että kun kaikki äänet on laskettu, minut ja senaattori Harris julistetaan voittajiksi, Biden sanoi viitaten varapresidenttiehdokas Kamala Harrisiin.

Ääntenlasku on edelleen kesken useissa vaa'ankieliosavaltioissa. Istuvan presidentin Donald Trumpin vaalikampanja on aloittanut oikeustoimia useissa osavaltioissa.

Esimerkiksi New York Timesin , Washington Postin ja useiden muiden medioiden ennusteiden mukaan Bidenilla on nyt takanaan 253 valitsijaa ja Trumpilla 214. Presidentinvaalien voittaja tarvitsee taakseen 270 valitsijaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut