EU asetti pakotteita Lukashenkalle ja hänen pojalleen

Pakotteiden vuoksi Aljaksandr Lukashenka ja muut listalle joutuneet eivät voi saada viisumia EU:n alueelle, minkä lisäksi heidän EU:n sisällä olevat varansa jäädytetään. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

EU on asettanut pakotteita Valko-Venäjän johtajalle Aljaksandr Lukashenkalle. Lisäksi pakotelistalle joutuivat Lukashenkan poika Viktor ja 13 Valko-Venäjän viranomaista, jotka ovat vastuussa muun muassa väkivallasta mielenosoittajia kohtaan.

Viktor Lukashenka toimii isänsä hallinnossa virkaa toimittavana kansallisen turvallisuuden neuvonantajana. Nyt pakotelistalle joutuivat muun muassa Lukashenkan hallinnon henkilöstöpäällikkö, tiedustelupalvelu KGB:n johtaja ja Lukashenkan lehdistöpäällikkö.

EU oli jo aiemmin asettanut pakotteita 40 valkovenäläiselle samoin perustein.

Pakotteiden vuoksi Lukashenka ja muut listalle joutuneet eivät voi saada viisumia EU:n alueelle, minkä lisäksi heidän EU:n sisällä olevat varansa jäädytetään.

Lukashenka julistautui Valko-Venäjän elokuisten presidentinvaalien voittajaksi. Vaaleja pidetään vilpillisinä, ja maassa on järjestetty sen vuoksi lukuisia jättimielenosoituksia viime kuukausina.

EU ei ole tunnustanut Lukashenkan vaalivoittoa eikä pidä häntä Valko-Venäjän presidenttinä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut