Etyjin suomalaiset vaalitarkkailijat USA:ssa: Ei ongelmia laajassa mittakaavassa

Äänestäminen vaalipäivänä ja ennakkoäänten laskeminen ovat Etyjin suomalaisten vaalitarkkailijoiden mukaan sujuneet pääsääntöisesti asianmukaisesti, vaikka yksittäisiä ongelmia esiintyy runsaasti ympäri Yhdysvaltoja. AFP / LEHTIKUVA

STT

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin vaalitarkkailijat paheksuvat presidentti Donald Trumpin perusteettomia väitteitä vaalivilpistä, kertoo Eduskuntatiedotus. Vaalitarkkailijoiden mukaan väitteet vahingoittavat kansalaisten luottamusta demokraattisiin instituutioihin.

Vaalitarkkailuun ovat osallistuneet kansanedustajat Vilhelm Junnila (ps.) ja Pia Kauma (kok.) Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnasta.

– Ongelmia ja väärinkäytöksiä ei havaittu sellaisessa mittakaavassa kuin kampanjat antavat ymmärtää. Äänestäminen vaalipäivänä ja ennakkoäänten laskeminen on pääsääntöisesti sujunut asianmukaisesti, vaikka yksittäisiä ongelmia esiintyy runsaasti ympäri Yhdysvaltoja, sanoo Suomen Etyj-valtuuskunnan puheenjohtaja Junnila tiedotteessa.

– Yhdysvalloissa ei toimita yhtenäisillä toimintatavoilla ja se aiheuttaa oikeustaisteluita jokaisen vaalin jälkeen, Junnila huomauttaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut