Kevään yo-kirjoituksissa reaalin ja matematiikan kokeet jaetaan useammalle päivälle

Ylioppilastutkintolautakunta muuttaa kevään 2021 ylioppilaskirjoitusten koepäiviä. Syynä on koronaviruspandemian jatkuminen.

Lautakunta muuttaa koepäiviä niin, että reaalikokeen kaksi koepäivää jaetaan neljäksi koepäiväksi ja matematiikan yksi koepäivä jaetaan kahdeksi koepäiväksi.

Lautakunta perustelee ratkaisuaan sillä, että tällä menettelyllä pyritään mahdollistamaan kirjoitusten turvallinen järjestäminen, jos koronaviruspandemia jatkuu. Lisäksi kokeita on mahdollista järjestää lukioissa pienemmissä ryhmissä ja isommilla turvaväleillä, kun koepäiviä on enemmän. Nyt tehty ratkaisu auttaa myös niitä ylioppilaskokelaita, joiden tutkintosuunnitelmat muuttuivat oman sairastumisen tai muun syyn vuoksi.

– Koepäivien muutoksilla lautakunta valmistautuu kevään koronavirustilanteeseen. Muutos tehdään nyt syksyllä, jotta kokelaat voivat valmistautua ja ilmoittautua haluamiinsa kokeisiin. Lukioilla on myös aikaa toteuttaa tarvittavat järjestelyt, lautakunnan pääsihteeri Tiina Tähkä sanoo.

Tutkintolautakunnan ratkaisusta kertoi aiemmin tiistaina Helsingin Sanomat.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut