Ainakin 11 000 ihmistä on paennut Etiopian väkivaltaisuuksia Sudaniin

STT–AFP

Ainakin 11 000 konfliktia pakenevaa etiopialaista on ylittänyt rajan naapurimaa Sudanin puolelle, kertoivat sudanilaisviranomaiset keskiviikkona.

Sudanin pakolaisjärjestön johtaja Alsir Khaled kertoo, että paenneiden joukossa on siviilien lisäksi etiopialaisia sotilaita.

Sudanilaisen uutistoimisto Sunan siteeraamat paikallisviranomaiset ovat kertoneet pelkäävänsä, että konfliktia pakenevien ihmisten määrä kasvaa eksponentiaalisesti lähipäivinä. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on kertonut auttavansa Sudania tarjoamaan hätäapua viime päivinä Sudaniin saapuneille ihmisille. Myös UNHCR uskoo pakenevien määrän kasvavan nopeasti konfliktin kiihtyessä.

Kodeistaan konfliktin vuoksi lähteneille tarjotaan UNHCR:n mukaan ruokaa ja vettä väliaikaisissa suojissa rajan lähellä.

Konflikti Etiopiassa leimahti marraskuun alussa pitkällisten jännitteiden kiehuttua yli. Maan hallituksen joukot ovat ottaneet yhteen Tigrayn kansan vapautusrintaman (TKVR) joukkojen kanssa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut