Positiiviset koronarokoteuutiset avasivat Aasian pörssit nousuun

Moderna kertoi maanantaina, että sen kehittelemä rokote on osoittautunut kliinisissä kokeissa 94,5-prosenttisen tehokkaaksi koronaviruksen aiheuttamaa tautia vastaan. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Aasian pörssit ovat auenneet nousujohteisesti sen jälkeen, kun eilen kerrottiin lääkeyhtiö Modernan positiivisista koronarokoteuutisista.

Tokion pörssissä Nikkei-indeksi oli pian pörssin avautumisen jälkeen noin 0,4 prosentin nousussa. Hongkongin Hang Seng -indeksi oli puolestaan noin 0,5 prosentin nousussa.

Wall Street taas sulkeutui eilen pörssikäyrät nousussa. New Yorkin pörssin sulkeutuessa laaja-alainen S&P 500 oli 1,2 prosentin nousussa. Teollisuusosakkeiden Dow Jones -indeksi nousi 1,6 prosenttia, ja teknologiapainotteinen Nasdaq kipusi 0,8 prosenttia.

Moderna kertoi eilen, että sen kehittelemä rokote on osoittautunut kliinisissä kokeissa 94,5-prosenttisen tehokkaaksi koronaviruksen aiheuttamaa tautia vastaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut