Euroopan lääkeviraston johtaja: Ensimmäiset koronarokotteet voivat saada hyväksynnän ennen joulua

Lääkeviraston johtajan mukaan useampi rokote voi saada hyväksynnän jouluun mennessä. AFP / LEHTIKUVA

STT

Ensimmäiset koronavirusta vastaan kehitetyt rokotteet saattavat saada viranomaishyväksynnän EU-alueella jo ennen joulua, kertoi Euroopan lääkeviraston (EMA) johtaja Emer Cooke irlantilaismedialle keskiviikkona .

Cooken mukaan koronarokotteiden käsittelyn nopeutusta ei ole tehty turvallisuuden kustannuksella, sillä markkinoille tulevien rokotteiden on läpäistävä kaikki tavalliset turvallisuusvaatimukset.

– Turvallisuusvaatimukset näille rokotteille ovat samat kuin mille tahansa rokotteelle, Cooke sanoo.

– EMA ei voi suositella (rokotetta) Euroopan väestölle ennen kuin se on nähnyt kaiken datan ja varmistanut, että rokote todella tekee sen, mitä pakkauksessa sanotaan, hän lisäsi.

Johtaja kertoo viraston olevan optimistinen toistaiseksi nähdyn todistusaineiston pohjalta. Cooken mukaan useampi rokote voi saada hyväksynnän jouluun mennessä.

Kolmen kärkiehdokkaan kehittäjiä ovat lääkeyhtiö Astra Zeneca ja Oxfordin yliopisto, lääkeyhtiö Pfizer ja bioteknologiayhtiö BioNTech sekä lääkeyhtiö Moderna .

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut