Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tänään on joulunodotuksen aloittava ensimmäinen adventtisunnuntai – Hoosiannaa lauletaan tänä vuonna pääasiassa etänä

Tänään juhlitaan ensimmäistä adventtisunnuntaita kristillisessä kirkollisessa kalenterissa. Ensimmäinen adventti merkitsee sekä joulunodotuksen alkamista että uuden kirkkovuoden alkamista.

Adventtisunnuntait ovat neljä joulua edeltävää sunnuntaita, ja jokaisena sunnuntaina sytytetään adventtikynttilä. Adventtiaika päättyy jouluaattoon.

Ensimmäinen adventtisunnuntai on evankelis-luterilaisen kirkon mukaan yksi vuoden suosituimmista kirkkopyhistä. Sitä juhlitaan perinteisesti laulamalla kirkoissa Hoosiannaa ja sytyttämällä ensimmäinen adventtikynttilä.

Tänä vuonna Hoosianna-kirkkoihin on kuitenkin koronavirusepidemian ja sen mukana tuomien rajoitusten takia rajattu osallistujamäärä. Useat seurakunnat lähettävätkin jumalanpalveluksen virtuaalisesti esimerkiksi Facebook-sivuillaan tai Virtuaalikirkko-palvelussa .

Myös Hoosiannaa voi laulaa mukana virtuaalisesti. Suomen evankelis-luterilainen kirkko kertoo , että satapäisen kuoron virtuaalinen Hoosianna julkaistaan Youtubessa kello 12, jolloin lauluun voi yhtyä mukaan.

Hoosiannaa voi laulaa yhdessä etänä myös ikkunastaan tai parvekkeeltaan kello 15. Hoosianna-virsi käynnistää joulun parvekelaulutempauksen . Tempauksen tavoitteena on, että Suomessa laulettaisiin joulun ajan joka sunnuntai sama joululaulu kello 15.