Ranska ja Britannia sopivat estävänsä kanaalin ylittävää siirtolaisuutta – kanaalin ylitysyrityksissä on kuollut tänä vuonna seitsemän ihmistä

Ranska ja Britannia ovat solmineet uuden sopimuksen, jolla pyritään estämään siirtolaisia ylittämästä maiden välistä kanaalia laittomasti.

Ranskan viranomaiset kertoivat sunnuntaina, että he pelastivat lauantaina 45 siirtolaista Englannin kanaalista Dunkirkin edustalta. Pelastettujen joukossa oli lapsia ja raskaana oleva nainen. Siirtolaiset pelastettiin sen jälkeen, kun heidän improvisoitu veneensä joutui vaaraan. Osa pelastetuista ihmisistä kärsi hypotermiasta.

Britannian sisäministerin Priti Patelin mukaan Ranskan rannoilla partioiden määrä tuplataan joulukuun alusta alkaen. Kanaalin ylitse pyrkiviä pyritään havaitsemaan jatkossa myös lennokkien ja tutkan avulla.

Kanaalin ylittävä siirtolaisuus on aiheuttanut jännitteitä maiden välillä. Britannia on syyttänyt Ranskaa siitä, etteivät maan toimet ylitysten pysäyttämiseksi ole riittäviä.

Tammikuun alun ja elokuun lopun välisenä aikana noin 6 200 ihmistä on yrittänyt ylittää kanaalia. Väylän ylitse on pyritty muun muassa kajakein tai pelkkien pelastusliivien avulla. Kanaalin ylitysyrityksissä on kuollut tänä vuonna jo seitsemän ihmistä. Viime vuonna kuolonuhreja oli yhteensä neljä.

Ranskan viranomaisten mukaan maa pysäytti syyskuussa yli 1 300 ihmistä, jotka yrittivät päästä Britanniaan.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut