Pirkanmaalla kielletään kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet – koronaepidemia siirtynyt kiihtymisvaiheeseen Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa

Koronarajoituksia tiukennettiin Pirkanmaalla. TEEMU SALONEN / LEHTIKUVA

STT

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kunnissa ja Punkalaitumen kunnassa kielletään kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja kokoukset, kertoo aluehallintovirasto.

Keski-Pohjanmaan, Vaasan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen sairaanhoitopiireihin kuuluvissa kunnissa kielletään kaikki yli 20 hengen tilaisuudet. Kielto ei koske Reisjärveä.

Päätös tulee voimaan huomenna ja on voimassa kolme viikkoa.

Pirkanmaalla ja Punkalaitumen kunnassa voidaan järjestää alle 10 hengen tilaisuuksia ja Keski-Pohjanmaan, Vaasan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen sairaanhoitopiireihin kuuluvissa kunnissa alle 20 hengen tilaisuuksia, jos osallistujien turvallisuus voidaan varmistaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronavirusohjeen mukaisesti.

Varsinais-Suomessa uusilla suosituksilla tarkoitus ehkäistä leviämisvaihe

Varsinais-Suomen alueellinen koordinaatioryhmä on antanut maakuntaan uusia suosituksia nopeasti heikentyvän koronaepidemiatilanteen vuoksi.

Ryhmä suosittaa muun muassa toisen asteen siirtymistä etäopetukseen, rajoituksia harrastustoimintaan sekä yksityis- ja yleisötilaisuuksien osallistujamäärän rajaamista kymmeneen ihmiseen.

Suositukset ovat voimassa torstaista alkaen joulukuun 23. päivään asti.

Uusilla suosituksilla on tarkoitus ehkäistä epidemian leviämisvaihe, joka koordinaatioryhmän mukaan on Varsinais-Suomessa uhkana.

Etelä-Karjala ja Etelä-Savo kiihtymisvaiheeseen

Koronavirusepidemia on siirtynyt Etelä-Karjalassa kiihtymisvaiheeseen, alueellinen tilannekuvaryhmä katsoo. Alueelle annetaan uusia suosituksia, jotka ovat voimassa torstaista vuoden loppuun asti.

Yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 20 henkeen, ja näistäkin tilaisuuksista tulisi järjestää vain aivan välttämättömimmät kokoontumiset, ryhmä linjaa. Lisäksi muun muassa harrastustoimintaa rajataan ja lukioiden ja ammattikoulujen suositellaan siirtyvän etäopetukseen.

Ryhmä suosittelee jättämään pois kaikki lähikontaktit, jotka eivät ole välttämättömiä.

Tarkemmista päätöksistä vastaavat kunnat ja aluehallintovirasto.

Myös Etelä-Savon kerrotaan siirtyneen kiihtymisvaiheeseen. Asiasta kertoo alueellinen tartuntatautien torjunnan ja varautumisen yhteistyöryhmä. Ryhmä on laatinut alueen kunnille aiempaa tiukemmat suositukset, jotka alkavat ensi yönä ja jatkuvat 21. joulukuuta saakka.

Kaikkien yleisötilaisuuksien järjestämistä suositellaan vältettäväksi. Esimerkiksi hautajaisia voidaan kuitenkin järjestää, jos osallistujia on alle 20, turvavälit huomioidaan eikä ruoka- tai juomatarjoiluja järjestetä.

Lisäksi koulut suositellaan suljettaviksi ulkopuolisilta toimijoilta, ja aikuisten joukkueurheilulle ja kontaktilajeille suositellaan taukoa.

Ryhmä suosittelee etätyötä kaikille, joille se on mahdollista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut