Perussuomalaiset vaativat hallitukselta kansanäänestystä EU:n elpymispaketista – ministeri Tuppurainen tyrmäsi puheet liittovaltiokehityksestä

Perussuomalaiset vaativat hallitukselta neuvoa-antavaa kansanäänestystä EU:n elpymispaketista eduskunnan kyselytunnilla torstaina.

Perussuomalaisten mielestä kansalaisten pitäisi päästä esittämään näkemyksensä suoraan tukipaketista kansanäänestyksen muodossa.

Hallituksen mielestä elpymispaketista voidaan hyvin päättää eduskunnassa, jossa toteutuu suomalainen kansanvalta.

– On erittäin tärkeätä, että kansalaisia kuunnellaan ja keskustelua käydään. Suomessa kansalaisten mielipiteen vaalien välillä muodostaa eduskunta, eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) vastasi perussuomalaisten vaatimukseen.

Perussuomalaisten Rami Lehdon mielestä hallitus ei uskalla viedä elpymispakettia kansanäänestykseen, koska hallitus pelkää kansan tyrmäävän hallituksen liittovaltiohaaveet. Lehdon mukaan elpymispaketti tekee EU:sta velka- ja tulonsiirtounionin ja unionin saama verotusoikeus syventäisi liittovaltiota.

– Kyseessä on merkittävä muutos EU:n perussopimukseen. Kyse on merkittävästä toimivallan siirrosta EU:lle ja siksi kansalla tulee olla oikeus äänestää asiasta, kuten oli EU-jäsenyydestäkin, Lehto julisti.

Tuppurainen tyrmäsi Lehdon puheet liittovaltiokehityksestä. Hän muistutti, että nyt luotu elpymisrahasto on tilapäinen ja määräaikainen.

– Tältä osin teidän huolenne siitä, että johtaako tämä elpymisrahaston luominen liittovaltioon, on turha, Tuppurainen sanoi.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut