VW-konserni ei todennäköisesti saavuta ajoissa EU:n päästömääräyksiä – uhkana on raskaat sakot

Saksalainen autovalmistaja Volkswagen ei todennäköisesti saavuta EU:n päästövähennysmääräyksiä ennen kuin vuonna 2022. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Saksalainen autovalmistaja Volkswagen ei todennäköisesti saavuta EU:n päästövähennysmääräyksiä ennen kuin vuonna 2022, kertoo VW-konsernin pääjohtaja Herbert Diess.

Ellei konserni saavuta raja-arvoja, se joutuu maksamaan raskaat sakot. EU:n määräys on, että autovalmistajien koko malliston keskimääräiset hiilidioksidipäästöt saavat olla korkeintaan 95 grammaa kilometriltä. Laki astui voimaan tänä vuonna.

Diessin mukaan konsernilla ei pitäisi enää vuonna 2022 olla vaikeuksia tavoitteen saavuttamisessa.

EU-määräysten vuoksi autoteollisuus on investoinut jättiläismäisiä summia täyssähköautojen ja hybridien kehittämiseen. Ellei tavoitetta saavuteta, alaa uhkaa jopa satojen miljoonien eurojen sakot.

VW-konserni aloitti sähköautojen kehittämisen verrattain myöhään. Konsernin automerkkejä ovat muun muassa Volkswagen, Audi, Skoda ja Seat.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut