Vantaalla Kilterin koulussa paljastui 17 uutta koronatartuntaa joukkotestauksessa – perusopetuksen johtaja: "Tämä on poikkeuksellista"

Kilterin koulu on 550 oppilaan ja 50 opettajan yläkoulu. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Ville Väänänen / STT

Vantaan Myyrmäessä sijaitsevan Kilterin koulun oppilaiden ja koko henkilökunnan perjantaina tehdyistä 316 koronavirustestistä on löytynyt 17 tartuntatapausta, kertoo Vantaan kaupunki tiedotteessaan.

Vantaan tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Kirsi Valtonen oli päätynyt joukkoseulontaan, kun viimeisten parin viikon aikana koulussa oli todettu aiemmin 17 tartuntaa. Yhteensä koronatartuntoja on nyt vahvistettu 34.

Kaupungin tiedotteen mukaan tartuntatapaukset ovat eri luokilta ja luokka-asteilta. Tartunnan saaneista valtaosalla ei ole tiedossa muuta selkeää tartuntalähdettä kuin koulu. Siksi koulussa epäillään tapahtuneen useita jatkotartuntoja, ja kaikkien todettujen tartuntatapausten lähikontaktit selvitetään ja asetetaan karanteeniin.

Osa oppilaista on ollut aiemmin todettujen tapausten vuoksi karanteenissa. Heidän osaltaan seulonta jatkuu ensi viikolla.

Vantaan kaupungin kasvatuksen ja oppimisen toimialan apulaiskaupunginjohtaja Katri Kalske teki päätöksen Kilterin koulun oppilaiden siirtämisestä etäopetukseen 7.–20. joulukuuta väliseksi ajaksi.

Kilterin koulu on 550 oppilaan ja 50 opettajan yläkoulu.

Vantaalla tehty aiemmin kaksi joukkoseulontaa kouluissa

Vantaan kaupungin perusopetuksen johtajan Ilkka Kalon mukaan Kilterin koulu on nyt kolmas vantaalaiskoulu, jossa on päädytty seulomaan isompaa määrää oppilaita ja henkilökuntaa. Aiemmat joukkoseulonnat on tehty Rekolanmäen ja Lehtikuusen kouluissa.

– Tämä on nyt kolmas paikka. Kyllä tämä on poikkeuksellista. Tämä on isoin määrä, joka on nyt tehty, Kalo kertoo viitaten Kilterin koulun tapaukseen.

Rekolanmäen koulussa karanteeniin määrättiin 4.–6. luokkien oppilaat. Lehtikuusen koulussa seulottiin 505 oppilasta ja 85 henkilökunnan jäsentä. Kahdeksalta oppilaalta löytyi tartunta, mutta henkilökunnan näytteet olivat puhtaat.

Maskien käytöstä on ohjeistettu oppilaita

Onko Kilterin koulussa sitten mennyt jotain pieleen? Kalo asettelee sanojaan varovaisesti.

– Tässä ei ole halukkuus ketään syyttää tai syyllistää, mutta me ollaan kaikin keinoin ohjeistettu ja tehty kampanjaa, että lapset ja nuoret, myös murrosikäiset, muistaisivat aina käyttää maskeja. Vapaa-aikana ja koulupäivän jälkeen tai osittain välitunneilla on voinut olla sellainen tilanne, että jotkut oppilaat eivät ole noudattaneet suositusta maskien käytöstä. Se on voinut osaltaan vaikuttaa, Kalo sanoo.

Hän huomauttaa, että koulu on jakanut oppilaille maskeja ja niiden käyttämisestä on ohjeistettu sekä valistettu. Hän lisää, että Vantaan kouluihin on toimitettu satojatuhansia maskeja ja niitä toimitetaan edelleen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut