Marin: Työantajien ensisijaisesti etsittävä keinoja, jotta hoitohenkilökuntaa olisi tarpeeksi joulun pyhinä – valmiuslaki viimeinen keino

Marin toisti Säätytalolla, että valmiuslakiin turvautuminen on viimesijainen keino. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Hallitus on aloittanut neuvottelut Säätytalolla. Hallitus keskustelee koronan epidemiologisesta tilanteesta ja etenkin siitä, miten hoitokapasiteetti riittää joulun ja uuden vuoden tienoilla. Päätöksiä ei ole tänään luvassa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi toimittajille Säätytalolla, että hallituksen on tarkoitus kuulla myös, miten epidemiatilanne voi pahimmillaan kehittyä.

Marin toisti, että valmiuslakiin turvautuminen on viimesijainen keino. Valmiuslakia pitää kuitenkin tarkastella, jos tilanne pahenee.

Hänen mukaansa työantajien on etsittävä muita keinoja, jotta hoitohenkilökuntaa olisi riittävästi myös joulun pyhinä. Henkilökuntaa voisi houkutella joulutöihin esimerkiksi palkkauksen avulla, Marin ehdotti.

Marinin mukaan ensi viikolla nähdään paremmin, miten tiukemmat rajoitukset ovat purreet. Hän sanoi, että hallituksen tehtävä on varmistaa, ettei ajauduta tilanteeseen, jossa potilaita voida hoitaa.

Hallitus antaa huomenna eduskunnalle ehdotuksen tartuntatautilain uudistuksesta. Suomen sisärajatarkastuksista ei olla kuitenkaan vielä luopumassa, Marin kertoi.

Paikalle saapunut oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) sanoi, että hallitus käsittelee neuvotteluissaan varmasti myös rokotuksia. Oikeusministeri sanoi pitävänsä tärkeänä, että jokainen suomalainen ottaa rokotteen, jos siihen pystyy. Hänen mukaansa hallituksen pitää keskustella myös siitä, miten ihmiset ymmärtäisivät, kuinka tärkeä asia rokotteen ottaminen on.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut