Olkiluodon ydinvoimalaitoksessa tapahtui vakava häiriötilanne – STUK: ympäristöön ei ole päässyt merkittävää määrää säteilyä

Olkiluodon ydinvoimalaitoksesta tuli torstaina ilmoitus vakavasta häiriötilanteesta. Sauvo Jylhä

STT, Tommi Salo

Olkiluodon ydinvoimalaitoksessa tapahtui torstaina häiriötilanne, joka käynnistyi säteilymittausjärjestelmien mitattua kohonneita säteilytasoja laitoksen sisällä.

Säteilyturvakeskuksen (STUK) pääjohtaja Petteri Tiippanan mukaan ympäristöön ei ole päässyt merkittävää määrää säteilyä eikä suojaustoimenpiteille ole tarvetta laitoksen ympäristössä.

Teollisuuden Voiman toimitusjohtaja Jarmo Tanhuan mukaan työntekijät eivät altistuneet säteilylle. Ensitietojen mukaan kyse on ollut reaktoriveden suodattimen rikkoutumisesta ja siitä, että suodattimesta pääsi radioaktiivisia hiukkasia reaktoriin.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) sanoo, että sosiaali- ja terveysministeriössä on nostettu johtamisvalmiutta Olkiluodon tapahtumien takia. Myös Satakunnan sairaanhoitopiiri on perustanut johtokeskuksen.

STUK sai torstaina alkuiltapäivästä tiedon pikasulkuun johtaneesta vakavasta häiriötilanteesta Olkiluodon ydinvoimalaitoksen 2. yksikössä. STUK selvittää tilannetta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut