Googlen sähköpostipalvelussa ilmeni jälleen häiriöitä

Googlen sovelluksissa oli myös maanantaina merkittäviä häiriöitä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Googlen sähköpostipalvelu Gmail on jälleen kärsinyt merkittävistä häiriöistä. Googlen mukaan häiriöstä kärsineet käyttäjät pystyivät käyttämään Gmailia, mutta palvelussa oli virheviestejä, viivettä ja muuta odottamatonta toimintaa.

Noin kahden aikaan yöllä Suomen aikaa Google kertoi, että ongelma Gmailissa oli saatu korjattua. Ilmoitus tuli uutistoimisto AFP:n mukaan noin kaksi ja puoli tuntia sen jälkeen, kun ihmiset olivat alkaneet kertoa ongelmista palvelussa.

Yhtiön mukaan häiriö vaikutti merkittävään määrään käyttäjiä mutta ei tarkentanut, kuinka monesta käyttäjästä oli kyse. Yhtiö ei myöskään kertonut tarkempaa syytä ilmenneille ongelmille.

Netissä toimivien palveluiden vikatilanteiden seurantaan erikoistuneen Downdetector-sivuston mukaan ainakin noin 17 000 käyttäjää raportoi ongelmista Yhdysvalloissa.

Muut Googlen palvelut, kuten Youtube ja hakukone, näyttivät toimivan normaalisti Gmailin häiriötilanteen aikana.

Viimeksi maanantaina Googlen sovelluksissa oli merkittäviä häiriöitä, kun esimerkiksi sovellukset YouTube ja Gmail olivat nurin ympäri maailmaa. Tuolloin häiriö kesti noin 45 minuuttia. Hankaluuksia aiheutui etenkin Euroopassa, jossa maanantainen katko ajoittui keskelle työpäivää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut