EU pidentää Venäjän-vastaisia talouspakotteita

Venäjä-mielinen aktivisti osoittaa mieltä Krimillä vuonna 2014. EU:lla on voimassa esimerkiksi Krimin sekä Ukrainan tapahtumiin liittyviä Venäjän-vastaisia pakotteita. AFP / LEHTIKUVA

STT

Euroopan unioni on pidentänyt Venäjän-vastaisia talouspakotteita, jotka langetettiin vuonna 2014 Venäjän toimista Ukrainan tilanteen epävakauttamiseksi. EU-maiden johtajat päättivät pakotteiden pidentämisestä viime viikolla pidetyssä huippukokouksessaan.

EU:n neuvoston mukaan talouspakotteita pidennetään nyt ensi vuoden heinäkuun loppuun asti. Pakotteet rajoittavat muun muassa tiettyjen venäläispankkien ja -yhtiöiden pääsyä EU:n pääomamarkkinoille sekä kieltävät kaikenlaisen puolustusmateriaalin suoran ja epäsuoran tuonnin ja viennin.

EU:lla on voimassa myös muita Venäjän-vastaisia pakotteita. Venäjän miehittämään Krimin niemimaahan kohdistuvia talouspakotteita jatkettiin vuodella viime kesänä. Krim-pakotteet ovat tällä hetkellä voimassa ensi vuoden kesäkuun 23. päivään asti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut