Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaiset ostivat ilotulitteita liki ennätysmäärän, kertoo ala – toisin kuin Tukes ennakoi

Suomalaiset ostivat koronavuoden juhlintaa varten liki ennätysmäärän henkilökäyttöön tulevia ilotulitteita, kertoo alan järjestö Pyro- ja ilotulitustaiteen edistämisyhteisö ennakkotietoihinsa nojaten. Uudenvuoden myynti seurasi trendiä joka oli aikaisemmin todettu venetsialaisten yhteydessä, ala kertoo tiedotteessaan.

Samaan aikaan ammatti-ilotulitteiden ja pyrotekniikan käyttö uudenvuoden juhlinnassa romahti koronarajoitusten vuoksi.

Alan ennakkotieto ennätyksellisestä myynnistä kuluttajille on sikäli yllättävä, että vielä viikon alussa turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes ennakoi, että ilotulitteiden suosio olisi yksityiskäytössä laskussa. Tukesin kyselyssä ilotulitteita aikoi vuodenvaihteessa käyttää 13 prosenttia vastaajista, kun esimerkiksi vuonna 2017 luku oli 25 prosenttia.

Alan alustavan arvion mukaan noin miljoona suomalaista osti vuoden 2020 aikana ilotulitteita ja toinen miljoona osallistui juhlintaan niitä katselemalla. Alan mukaan turvallisuus pysyi vuoden takaisella tasolla.