Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asukas sammutti parvekepalon Vantaalla – Palomestarilta vakava muistutus: Muista huoneistoista ei pidä tulla ulos, jos savua ei ole

Vantaan Hakunilassa syttyi myöhään perjantai-iltana parvekepalo. Tulipalo oli syttynyt kynttilästä, joka oli sytyttänyt parvekkeella ollutta materiaalia palamaan, kertoo päivystävä palomestari Juha Gröhn Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Asukas oli huomannut tulipalon ja sammuttanut sen vedellä sekä vaahdolla. Pelastuslaitos tarkisti tilanteen ja teki asuinhuoneistoon savutuuletuksen. Yksi ihminen hengitti tulipalosta syntynyttä savua ja lähti tarkastettavaksi sairaalaan.

Palomestari Gröhn nosti esiin viime aikoina esiintyneen ilmiön huoneistopalojen yhteydessä.

– Ihmiset tulevat rappukäytävään viereisten huoneistojen paloissa. Se on aika huolestuttava piirre. Palavasta huoneistosta tulee poistua ja sulkea ovet perässään. Muissa huoneistoissa pitäisi pysyä, jos siellä ei ole savua, Gröhn sanoo ja lisää:

– Porraskäytävän ollessa savuinen, muodostuu sinne menosta huomattavasti isompi riski kuin savuttomassa huoneistossa pysymisestä. Mikäli omaan huoneistoon kuitenkin tulee savua, pitää pyrkiä ilmaisemaan savusta paikalla oleville pelastajille tai soittamalla 112.

Huoneistosta saa poistua vasta, kun porraskäytävä on turvallista evakuoida, Gröhn muistutti.