Jäihin hukkuneiden määrä moninkertaistui viime vuonna – joulukuussa hukkui kymmenen ihmistä, joista yhdeksän oli miehiä

Suurimmat syyt jäihin hukkumisten suurelle määrälle ovat lisääntynyt luonnossa liikkuminen, heikot jäät ja mittaushistorian lämpimin vuosi. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Suomessa hukkui viime vuonna 113 ihmistä, käy ilmi Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämistä ennakkotilastoista.

Jäihin hukkuneita oli viime vuonna 28, kun edeltävänä vuonna heitä oli vain kuusi. Suurimmat syyt jäihin hukkumisten suurelle määrälle ovat lisääntynyt luonnossa liikkuminen, heikot jäät ja mittaushistorian lämpimin vuosi.

Joulukuussa hukkui ennakkotietojen mukaan 10 ihmistä. Heistä yhdeksän oli miehiä, jotka kaikki hukkuivat vajottuaan jäihin.

Vuonna 2019 hukkuneita oli yhteensä 90.

Vuosina 2010–2019 jäihin hukkuneista noin joka kolmas oli uponnut veteen moottoriajoneuvolla, ilmenee SUH:n kokoamista ennakkotilastoista. Jäihin hukkuneista joka neljäs oli kävelijä ja lähes joka viides pilkkijä tai verkkokalastaja. Loput jäihin hukkuneista olivat luistelijoita, hiihtäjiä tai liikkeellä esimerkiksi potkukelkalla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut