Bild: Saksan koronakuolemat nousivat uuteen ennätykseen – 1 244 kuollutta yhdessä vuorokaudessa

Arkkuja krematoriossa Meissenissa Itä-Saksassa. Kuolleista monella on ollut koronavirus. AFP / LEHTIKUVA

STT

Saksan päiväkohtaisten koronakuolemien määrä on noussut uuteen ennätyslukuun, kertoo Bild -lehti.

Koronalukuja keräävän Robert Koch -instituutin torstaiaamuna julkaisemien lukujen mukaan Saksassa on kuollut vuorokauden aikana 1 244 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen. Uusia tartuntoja Saksassa havaittiin vuorokauden aikana 25 164.

Aiempi päiväkohtaisten koronakuolemien ennätys oli viime perjantailta, jolloin raportoitiin 1 188 uutta koronakuolemaa.

Saksassa on tähän mennessä kuollut 42 881 ihmistä koronan aiheuttamaan sairauteen. Selvä enemmistö kuolleista – lähes 30 000 – on yli 80-vuotiaita. Alle 60-vuotiaita koronaan on kuollut Saksassa vain noin 1 500.

Koronarokotteen on tähän mennessä saanut hieman yli 750 000 saksalaista.

Itäiset keskiosat koronan kourissa

Koronavirusta on viime aikoina esiintynyt suhteellisesti eniten Saksan itäisissä keskiosissa, erityisesti Thüringenin, Sachsen-Anhaltin ja Sachsenin osavaltioissa ja Brandenburgin osavaltion eteläosissa.

Saksan pahin koronakeskus on tällä hetkellä Saalfeld-Rudolstadtin piirikunta Thüringenin osavaltiossa. Siellä on seitsemän viime päivän aikana ilmoitettu 602 uutta tautitapausta 100 000 asukasta kohden.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut