Ruotsissa kirjattujen koronakuolemien määrä nousi reilusti yli 10 000:n

Koronaviruksen aiheuttamat kuolemantapaukset ovat nousseet ennätyslukuihin muun muassa Ruotsissa ja Saksassa. Kuva Britannian Royal London hospitalin edustalta. AFP / LEHTIKUVA

STT

Ruotsissa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liitettyjen kuolemantapausten määrä on noussut reilusti yli 10 000:n. Kansanterveysviranomaisen mukaan uusia kuolemantapauksia on kirjattu 351, mikä nostaa koko epidemian aikana kuolleiden määrän tähän mennessä jo 10 185:een.

Lisäys kuolemissa ei ole yhden vuorokauden ajalta vaan useammilta menneiltä päiviltä. Uusia koronatartuntoja on Ruotsissa vahvistettu kansanterveysviranomaisen mukaan eilisen jälkeen vajaat 6 600.

Osastopäällikkö Karin Tegmark Wisellin mukaan vaikuttaa siltä, että taudin leviämisessä olisi saavutettu jonkinlainen tasaantumisvaihe. Kuolleiden määrän hän kuitenkin ennustaa jatkavan kasvuaan.

– Odotamme valitettavasti kasvun jatkuvan, koska tautia on levinnyt maassa niin laajalle, Tegmark Wisell sanoi lehdistötilaisuudessa.

Suhteessa väkilukuun Ruotsissa on kirjattu tähän mennessä 1 005 koronakuolemaa miljoonaa asukasta kohden. Suomessa vastaava suhdeluku on 111.

Saksan koronakuolemien määrä nousi uuteen ennätykseen

Saksan päiväkohtaisten koronakuolemien määrä on noussut uuteen ennätyslukuun, kertoo Bild -lehti.

Koronalukuja keräävän Robert Koch -instituutin torstaiaamuna julkaisemien lukujen mukaan Saksassa on kuollut vuorokauden aikana 1 244 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen. Uusia tartuntoja Saksassa havaittiin vuorokauden aikana 25 164.

Aiempi päiväkohtaisten koronakuolemien ennätys oli viime perjantailta, jolloin raportoitiin 1 188 uutta koronakuolemaa.

Saksassa on tähän mennessä kuollut 42 881 ihmistä koronan aiheuttamaan sairauteen. Selvä enemmistö kuolleista – lähes 30 000 – on yli 80-vuotiaita. Alle 60-vuotiaita koronaan on kuollut Saksassa vain noin 1 500.

Koronarokotteen on tähän mennessä saanut hieman yli 750 000 saksalaista.

Koronavirusta on viime aikoina esiintynyt suhteellisesti eniten Saksan itäisissä keskiosissa, erityisesti Thüringenin, Sachsen-Anhaltin ja Sachsenin osavaltioissa ja Brandenburgin osavaltion eteläosissa.

Saksan pahin koronakeskus on tällä hetkellä Saalfeld-Rudolstadtin piirikunta Thüringenin osavaltiossa. Siellä on seitsemän viime päivän aikana ilmoitettu 602 uutta tautitapausta 100 000 asukasta kohden.

---

Lähteenä myös Aftonbladet, Worldometer

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut