Yksitoista sai ilotulitteista silmävammoja uudenvuoden juhlinnassa – nuorin nelivuotias

Suomen Silmälääkäriyhdistyksen vuosittaisen selvityksen mukaan uudenvuoden ilotulituksen aiheuttamia silmävammoja hoidettiin sairaaloissa 11 potilaalla uudenvuodenaattona ja lähipäivinä. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

STT

Ilotulitteiden aiheuttamat silmävammat kaksinkertaistuivat edellisvuodesta. Suomen Silmälääkäriyhdistyksen vuosittaisen selvityksen mukaan uudenvuoden ilotulituksen aiheuttamia silmävammoja hoidettiin sairaaloissa 11 potilaalla uudenvuodenaattona ja lähipäivinä. Vammoista 10 oli ilotulitteen ja yksi niin sanotun papatin aiheuttama. Edellisenä vuonna vammoja tuli vuodenvaihteen juhlinnassa poikkeuksellisesti vain viisi.

Lisäksi yksi potilas sai silmävamman tähtisädetikusta.

Vammoja saaneista kaksi oli alle 15-vuotiaita. Nuorin oli 4-vuotias.

Potilaat hoidettiin viidessä sairaalassa. Terveyskeskusten hoitamat lievimmät vammat eivät kuulu kysely piiriin. Eniten potilaita tuli Lappeenrantaan, jossa hoidettiin viittä potilasta. Sekä Helsingissä että Turussa hoidettiin kahta potilasta.

Silmälääkäriyhdistyksen selvitys tehtiin yhteistyössä Turvallisuus- ja kemikaaliviraston ja Helsingin yliopistollisen keskussairaalan silmätautien klinikan kanssa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut