Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtion sijoitusyhtiö Solidiumin osakeomistusten tuotto nousi kohtuulliseksi pandemiasta huolimatta

Valtion vähemmistöomistuksia pörssiyhtiöissä hallinnoivan Solidiumin osakesijoitukset tuottivat katsauskaudella eli viimeisellä vuosipuolikkaalla 13,5 prosenttia. Koko vuoden tuotto oli Solidiumin arvion mukaan kohtuullinen, 5,6 prosenttia.

Koronapandemian vaikutus osaketuottoihin jäi lyhytaikaiseksi, ja Solidiumin toimitusjohtaja Antti Mäkinen kuvaili tiedotustilaisuudessa viime vuotta hämmästyttävän hyväksi sijoitusvuodeksi.

Metso Outotec ja Stora Enso toivat valtaosan salkun tuotosta viime vuonna. Metsä Outotec hyötyi yhdistymisen tuomista synergioista sekä metallien kysynnän hyvästä tasosta. Nokian tuotto oli heikointa.

Solidiumin osakeomistusten arvo on yhteensä 7,6 miljardia euroa. Suurin yksittäinen omistus sillä on Sammosta , noin 1,5 miljardia.

Solidiumille annettu tehtävä on vahvistaa ja vakauttaa kotimaista omistusta kansallisesti merkittävissä yrityksissä. Tavoitteena on kasvattaa omistusten taloudellista arvoa.

Viimeisen viiden vuoden tuloksia tarkasteltaessa yhdeksän Solidiumin 12 yhtiöstä on pärjännyt paremmin tai yhtä hyvin kuin verrokkiyhtiönsä.

- - - - - -

korjattu aiempaa uutista klo 18.17. Metso Outotecin nimi oli aiemmin jutussa virheellisesti Metsä Outotec