Italian hallituksen kohtalonhetkiä puidaan yhä senaatissa – pääministeri anelee tukea oppositiolta

Italian pääministeri Giuseppe Conten hallitus selvisi parlamentin alahuoneen luottamuslauseäänestyksestä myöhään maanantaina parlamentin alahuoneessa, mutta senaatissa tehtävä on vaikeampi. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Italian pääministeri Giuseppe Conte aneli myöhäisiltaan venyneissä väittelyissä tukea maansa senaatilta pitääkseen hallituksensa pystyssä.

Conten hallitus selvisi parlamentin alahuoneen luottamuslauseäänestyksestä myöhään maanantaina parlamentin alahuoneessa, mutta senaatissa tehtävä on vaikeampi. Hallituskoalitio menetti enemmistöotteensa senaatista, kun Italia Viva -puolueen johtaja ja entinen pääministeri Matteo Renzi veti tukensa hallitukselta.

Italiaa vuodesta 2018 johtanut pääministeri hakee nyt tukea oppositiolta.

– Vetoamme kaikkiin parlamentin päättäjiin, joilla on Italian kohtalo sydämellään, että te auttaisitte meitä käynnistämään maamme uudelleen, Conte sanoi senaatille.

Syy hallituskriisiin on Matteo Renzin tyytymättömyys hallituksen koronakriisin hoitoon ja EU-tukien käyttöön. Renzin mukaan hänen puolueensa aikoi olla äänestämättä senaatissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut