Vanhustentalon palossa kuoli ainakin 15 Ukrainassa

Alustavan arvion mukaan palo saattoi saada alkunsa huonokuntoisesta sähkölämmittimestä. /Handout AFP/Handout / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ukrainassa ainakin 15 ihmistä sai surmansa tulipalossa, joka riehui vanhusten asumisyksikössä Harkovassa maan itäosassa torstaina, kertoivat pelastusviranomaiset.

Viranomaisten alustavien tutkimusten mukaan rakennuksessa oli 33 ihmistä, kun tuli pääsi irti. Rakennuksesta saatiin evakuoitua kymmenkunta ihmistä, mutta uhrimäärä voi vielä nousta, sillä turman jälkeen loukkaantuneita vietiin eri sairaaloihin.

– Tämä on kauhistuttava murhenäytelmä. Rukoilkaamme, ettei uhreja tule vielä lisää, sanoi Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi.

Viranomaisten alustavan arvion mukaan palo saattoi saada alkunsa huonokuntoisesta sähkölämmittimestä.

Tuhoisat tulipalot ovat verrattain tavallisia Ukrainassa, missä talot ovat usein heikossa kunnossa ja sääntöjen valvonta on heikkoa.

Joulukuussa 2019 yhteensä 16 ihmistä kuoli koulupalossa Odessassa Mustanmeren rannalla. Aikaisemmin saman vuoden elokuussa Odessassa oli hotellipalossa kuollut yhdeksän ihmistä.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut