AstraZeneca varoitti, ettei pysty heti toimittamaan EU:lle niin paljon koronarokotteita kuin oli uumoiltu

Yhtiön eurooppalaisilla laitoksilla on tuotantovaikeuksia.

EU:n tavoitteena on, että 70 prosenttia aikuisista olisi rokotettu elokuun loppuun mennessä. LEHTIKUVA / AFP / PUNIT PARANJPE

STT, AFP

Lääkejätti AstraZeneca varoitti perjantaina, että se ei heti pysty toimittamaan niin paljon koronarokotteita Eurooppaan kuin alun perin laskettiin. Brittiyhtiön mukaan toimitusvaikeuksien syynä on "vähentynyt tuotanto eurooppalaiseen tuotantoketjuun kuuluvissa tuotantolaitoksissa".

Yhtiön mukaan se pystyy kuitenkin heti toimittamaan Eurooppaan miljoonia rokoteannoksia ja pyrkii kiihdyttämään tuotantoaan helmi- ja maaliskuussa.

Heti ei ollut selvää, kuinka paljon rokotteita AstraZenecan oli määrä toimittaa EU:lle, jahka rokote hyväksytään. EU:n mahdollinen hyväksyntä yhtiön yhdessä Oxfordin yliopiston kanssa kehittämälle rokotteelle on luvassa 29. tammikuuta.

EU on tilannut eri yhtiöiltä yhteensä kaksi miljardia rokoteannosta, minkä se on laskenut riittävän hyvin unionin 450 miljoonan asukkaan rokottamiseen kahdella rokotepiikillä, jos kaikki rokotteet hyväksytään.

EU:n tavoitteena on, että 70 prosenttia aikuisista olisi rokotettu elokuun loppuun mennessä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut