Suomessa on raportoitu 246 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL

Suomessa on raportoitu 246 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 3 990 uutta tartuntaa, mikä on 377 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on noin 70 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Suurin ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) runsaat 118 tartuntaa ja pienin Itä-Savon sairaanhoitopiirin 10 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa nyt 42 580.

Kunnista selvästi eniten koronatartuntoja on Helsingissä, missä on kirjattu nyt 12 404 virustartuntaa. Vantaalla sairastuneita on ollut 4 684 ja Espoossa 4 371.

Suomessa on tehty yhteensä runsaat 2,7 miljoonaa koronavirustestiä. Viimeisen vuorokauden testimäärä oli vajaat 1 800.

Koronarokotteen saanut runsaat 105 600 ihmistä

Suomessa 105 620 ihmistä on nyt saanut koronavirusrokotteen, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Heistä 4 434 on saanut myös toisen rokoteannoksen. Yhteensä rokoteannoksia on siis Suomessa käytetty runsaat 110 000.

Vähintään 70 vuotta täyttäneistä lähes 29 330 on saanut ainakin yhden rokoteannoksen.

Mikkelin kouluissa kaksi tartuntaa

Viikonloppuna Etelä-Savon Mikkelissä on löydetty kolme koronatartuntaa, joista kaksi löytyi koululaisilta. Yksi tartunta löytyi Mikkelin lukion opiskelijalta, ja hänen ryhmänsä on asetettu karanteeniin. Lisäksi yhdellä Urpolan koulun oppilaalla on vahvistettu koronavirustartunta.

Yksi tartunnan saanut on käynyt viime viikolla Crossfit Mikkelin salilla maanantaina 18. tammikuuta kello 16–17 ja tiistaina 19. tammikuuta kello 16–18. Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote kehottaa Mikkelin lukion ja Urpolan koulun oppilaita, koulujen henkilökuntaa sekä Crossfit Mikkelin salilla käyneitä seuraamaan omaa terveydentilaa.

Vaasan Keskuskoulussa yli 30 ihmistä altistunut

Pohjanmaalla Vaasan Keskuskoulussa on todettu koronavirustartunta, ja tartunnalle on mahdollisesti altistunut 34 ihmistä. Karanteeniin on määrätty 27 koulun oppilasta ja seitsemän henkilökuntaan kuuluvaa.

Lapissa Äkäslompolon ja Ylläsjärven päiväkodit on suljettu koronavirustartunnan vuoksi. Sen sijaan Ylläsjärven koulun toiminta jatkuu normaalisti. Lisäksi Kolarin kirkonkylän ala-asteella on viides luokka asetettu karanteeniin, kun yhdellä koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta.

Jyväskylässä on torstaina 21. tammikuuta Heidi's Bier Bar -ravintolassa asioineella ihmisellä todettu koronatartunta, Jyväskylän kaupunki kertoi tiedotteessa sunnuntaina. Tartunnan saanut on ollut ravintolassa noin kello 19–23 välisenä aikana, ja samaan aikaan ravintolassa asioineet ovat voineet altistua tartunnalle. Asiakkaita kehotetaan hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronatestiin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut