Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vastaamon uusi toimitusjohtaja erosi tehtävästään – yhtiökokous käsittelee yrityksen jatkoa torstaina

Vastaamon uusi toimitusjohtaja Heini Pirttijärvi on eronnut yhtiön toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan tehtävästä. Pirttijärvi vahvistaa eron STT:lle, mutta ei kommentoi tarkemmin eron syitä. Erosta kertoi aiemmin MTV Uutiset .

Pirttijärvi aloitti tehtävässään viime marraskuussa. Tieto terapiapalveluja tarjoavan yrityksen laajasta tietomurrosta oli tullut julkisuuteen lokakuussa, minkä jälkeen yhtiön hallitus vapautti silloisen toimitusjohtajan Ville Tapion tehtävästään.

Pirttijärvi on aiemmin toiminut hoivayhtiö Esperi Caren varatoimitusjohtajana. Toissa vuonna hoivakriisin aikana Pirttijärvi toimi Esperin virkaa tekevänä toimitusjohtajana.

Vastaamon yhtiökokous on kutsuttu koolle ensi torstaina. Yhtiökokouksessa on määrä päättää yrityksen toiminnan jatkamisesta, ja MTV:n mukaan Vastaamon henkilökunnalle yrityksen tulevaisuudesta aiotaan kertoa perjantaina.

Vastaamo on aiemmin kertonut nettisivullaan, että yhtiön hallitus sai tammikuun alussa päätökseen tehtävänsä selvittää vaihtoehtoisia malleja liiketoiminnan jatkamiselle. Ratkaisumallit jätettiin omistajien päätettäväksi ylimääräisessä yhtiökokouksessa, ja Vastaamon hallitus erosi tehtävän tultua valmiiksi.

– Vastaamon ja sen asiakkaiden joutuminen tietomurron ja kiristyksen kohteeksi on rasittanut Vastaamon taloutta merkittävästi. Vastaamon taloudellinen ahdinko johtuu erityisesti suurista kertaluontoisista kulueristä, jotka liittyvät tietomurron ja siihen johtaneiden syiden selvittämiseen ja tietoturvan vahvistamiseen, sekä tuen ja hyvitysten tarjoamiseen uhreille, yhtiö kertoi tuolloin tiedotteessa.

Pääomistaja halunnut purkaa kaupan

Vastaamon pääomistaja on Intera Partners , joka osti yhtiöstä enemmistöosuuden sen perustajilta eli Ville Tapion perheeltä touko-kesäkuussa 2019. Ville Tapio ja hänen äitinsä jatkoivat yhtiössä omistajina.

Intera Partnersin hallintayhtiö PTK Midco on vaatinut kaupan purkua. Yhtiön mukaan se ei olisi tehnyt kauppaa, jos olisi tiennyt tietomurrosta. Vastaamo kertoi syksyllä, että yhtiöön on kohdistunut tietomurto sekä marraskuussa 2018 että maaliskuussa 2019.

Helsingin Sanomat kertoi tammikuun alussa, että Intera Partners on tehnyt poliisille tutkintapyynnön yrityskaupasta. Lehdellä ei ollut tietoa, mitä yrityskauppaan liittyvää asiaa tutkintapyyntö koskee, eikä Intera Partners kommentoinut HS:n tietoja myöskään STT:lle.

Kela kertoi ilmoitti viikolla purkavansa vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen sopimuksia Vastaamon usean toimipisteen kanssa. Kelan mukaan on selvinnyt, että osa Vastaamon terapeuteista ei täytä vaatimuksia, jotka terapeuteille on asetettu vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapian kilpailutuksessa.