Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Portugalin parlamentin odotetaan äänestävän eutanasian laillistamisen puolesta

Portugalin parlamentti äänestää tänään eutanasian sallivasta lakiesityksestä ja todennäköisesti hyväksyy sen. Lain hyväksyntä tekisi Portugalista neljännen Euroopan maan, jossa kuolinapu sallitaan.

Lakiesitys sallisi avustetun itsemurhan täysi-ikäisille potilaille, joiden tilanne aiheuttaa äärimmäistä kärsimystä ja joilla ei ole paranemismahdollisuuksia.

Tullakseen voimaan lain on saatava vastikään uudelleen valitun presidentti Marcelo Rebelo de Sousan vahvistus. Hän ei ole ottanut asiaan julkisesti kantaa, mutta hänet tunnetaan vankkana katolilaisena. Portugalin katolinen kirkko on kampanjoinut eutanasian sallimista vastaan ja vaatinut asiasta kansanäänestystä.

Presidentin mahdollinen veto voidaan kumota, jos parlamentti äänestää asiasta uudelleen.

Euroopassa Belgia, Hollanti ja Luxemburg ovat laillistaneet eutanasian. Lisäksi Sveitsi ja Saksa sallivat avustetun itsemurhan. Espanjassa parlamentti äänesti joulukuussa eutanasian sallivan lakiesityksen puolesta, vaikka konservatiiviset puolueet ja katolinen kirkko vastustivat sitä tiukasti.