Poliisi keskeytti mielenosoituksen Helsingissä – paikalla oli liikaa väkeä

Poliisi määräsi tilaisuuden päättyneeksi kokoontumisrajoituksen rikkomisen vuoksi ja kehotti osallistujia poistumaan paikalta. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Helsingissä poliisi keskeytti mielenosoituksen lauantaina iltapäivällä, sillä osallistujamäärä ylitti aluehallintoviraston kokoontumisrajoituksessa sallitun lukeman.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaan yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin saa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvissa kunnissa osallistua enintään kymmenen henkilöä. Helsingin poliisin johtokeskuksesta arvioitiin STT:lle, että Mielenosoitus oikeuden ja sananvapauden puolesta -tapahtumassa oli paikalla noin 60 ihmistä.

Poliisi määräsi tilaisuuden päättyneeksi kokoontumisrajoituksen rikkomisen vuoksi ja kehotti osallistujia poistumaan paikalta. Twitterissä Helsingin poliisi kertoi, että yksi henkilö oli otettu lyhytaikaisesti kiinni ja yhteensä kolmelle ihmiselle annettiin sakot poistumiskäskyn noudattamatta jättämisestä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut