Iranilaisdiplomaatille 20 vuotta vankeutta terrori-iskun suunnittelusta

Belgialainen poliisiajoneuvo oikeudenkäynnin lähellä. Ranskan, Saksan ja Belgian tiedustelupalveluiden yhteistyö esti iskun. Kolme muuta syytettyä, jotka ovat Iranin ja Belgian kaksoiskansalaisia, tuomittiin 15–18 vuoden vankeusrangaistuksiin ja menettämään Belgian kansalaisuutensa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Belgialainen tuomioistuin langetti torstaina iranilaiselle diplomaatille 20 vuoden vankeustuomion terrori-iskun suunnittelusta. Iskun kohteena olisi ollut Iranin maanpakolaisopposition tilaisuus Ranskassa lähellä Pariisia kesällä 2018.

Ranskan, Saksan ja Belgian tiedustelupalveluiden yhteistyö esti iskun. Kolme muuta syytettyä, jotka ovat Iranin ja Belgian kaksoiskansalaisia, tuomittiin 15–18 vuoden vankeusrangaistuksiin ja menettämään Belgian kansalaisuutensa.

Tuomitun iranilaisdiplomaatin asemapaikka oli Itävallassa. Hänet pidätettiin Saksassa, missä hänen diplomaattinen koskemattomuutensa ei pätenyt, ja luovutettiin Belgiaan. Iran arvosteli tuoreeltaan sekä oikeudenkäyntiä että tuomiota "laittomaksi ja törkeäksi rikokseksi kansainvälistä oikeutta vastaan".

Iranin mukaan maalla ei ole mitään tekemistä hankkeen kanssa eikä diplomaatin olisi pitänyt joutua syytteeseen.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut