Kyytipalvelu Uberilla tappiollinen loppuvuosi, mutta ruokakuljetuksissa kasvu oli valtava

Tappio oli hieman pienempi kuin vastaavaan aikaan vuotta aiemmin, jolloin yritys teki tappiota 1,1 miljardia dollaria. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kyytipalvelu Uberilla oli tappiollinen loppuvuosi, kun koronaviruspandemia vähensi älypuhelimella toimivan palvelun kyytitilauksia. Yritys ilmoitti tehneensä tappiota 968 miljoonaa dollaria eli liki 800 miljoonaa euroa vuoden viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Tappio oli hieman pienempi kuin vastaavaan aikaan vuotta aiemmin, jolloin yritys teki tappiota 1,1 miljardia dollaria. Uberin ruoanvälityspalveluissa oli pandemian myötä kuitenkin suurta kasvua, mikä osaltaan kompensoi kyytitilausten vähenemistä.

Vuoden viimeisen neljänneksen liikevaihto oli 3,2 miljardia dollaria eli reilut 2,6 miljardia euroa. Tämä oli 16 prosenttia vähemmän kuin samaan aikaan vuonna 2019.

Uberin mukaan kyytipalveluissa oli viime vuosineljänneksellä 52 prosentin lasku edeltävästä vuodesta. Samaan aikaan ruokakuljetuksissa liikevaihto kasvoi 224 prosenttia.

Tuloksen julkistamisen jälkeen Uberin osakkeet laskivat 1,7 prosenttia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut