Poliitikot oikealla ja vasemmalla riemuitsivat Metsä Groupin investointipäätöksestä

Työministeri Haataisen mielestä investointipäätös on "vuoden paras uutinen".

STT

Sekä hallituspuolueiden että opposition poliitikot riemuitsivat torstaina Metsä Groupin päätöksestä rakentaa uusi biotuotetehdas Kemiin.

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) piti investointipäätöstä Twitterissä "vuoden parhaana uutisena". SDP:n rovaniemeläinen kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä puolestaan piti uutista erittäin tervetulleena korona-ajan keskelle.

– Tässä yhteiskunnan haastavassa tilanteessa Suomi tarvitsee vastuullisia investointeja kotimaahan ja uskoa tulevaisuuteen. Marinin hallitus on myös tukenut hankkeen liikkeelle lähtöä vahvoilla panostuksilla hankkeen edellyttämään infraan, Ojala-Niemelä muistutti tiedotteessaan.

Keskustan torniolainen kansanedustaja Katri Kulmuni piti Kemin investointia merkittävänä koko Suomelle.

– Tämä on erittäin tärkeä päätös Suomen elpymisen kannalta ja erityisesti tällä on suurta merkitystä koko Pohjois-Suomen kehitykselle. Paikallisesti meitä odottaa nyt positiivinen haaste riittävän osaavan työvoiman saannin suhteen Meri-Lapissa, Kulmuni kirjoitti tiedotteessaan.

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan investointipäätös on "paras uutinen pitkään aikaan".

– Jätti-investointi luo työpaikkoja ja kestävää kasvua laajalle alueelle pohjoisempaan Suomeen, Orpo iloitsi Twitterissä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut