Sanna Marin valittiin Time-lehden arvostetulle listalle maailman sadasta nousevasta johtajasta – "Kriisiajat näyttävät, mistä ihmiset on tehty"

Sanna Marin pääsi samalle listalle muun muassa Dua Lipan ja Nyjah Hustonin kanssa. Marin on valittu arvovaltaisille listoille aiemminkin. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Suomen pääministeri Sanna Marin (sd.) on päässyt Time-lehden TIME 100 Next -listalle, johon on kerätty sata tämän hetken vaikutusvaltaisinta nousevaa johtajaa. Lehden mukaan valitut henkilöt "antavat toivoa" koronapandemian aikana.

Lehti on julkaissut myös Marinin kuvalla varustetun kantensa.

Marinin esittelee Time-lehden verkkosivuilla tänään julkaistussa lyhyessä tekstissä Norjan pääministeri Erna Solberg.

– En ole vielä päässyt tapaamaan Sanna Marinia henkilökohtaisesti, koska Covid-19 -pandemia on estänyt Pohjoismaiden johtajien säännölliset tapaamiset, Solberg kirjoittaa.

– Olen seurannut virtuaalisesti, kun Sanna aloitti tehtävässään Suomen pääministerinä vain viikkoja ennen maan ensimmäistä koronavirusdiagnoosia tammikuussa 2020. Sannalla ei ollut uudessa työssään pitkää kuherruskuukautta, mutta hän sopeutui nopeasti.

Vaikka Marinia on ylistetty ulkomailla pääministerin tehtävien hoitamisesta nuorena, Solberg muistuttaa, ettei hyvä johtajuus riipu iästä.

– Kriisiajat näyttävät meille mistä ihmiset on tehty. Odotan innolla yhteistyötämme tulevaisuudessa. Ja mahdollisuutta tavata.

Marin on noussut aiemminkin arvostetuille listoille. Esimerkiksi viime joulukuussa yhdysvaltalainen talouslehti Forbes valitsi Marinin maailman vaikutusvaltaisimpien naisten listallaan sijalle 85. Myös Britannian yleisradioyhtiö BBC valitsi Marinin maailman vaikutusvaltaisten naisten 100 Women -listalleen vuonna 2020.

Time-lehden listaus sadasta maailman vaikutusvaltaisimmasta nousevasta johtajasta on julkaistu vuodesta 2019 alkaen. Tänä vuonna listalla ovat myös muun muassa brittiläinen poptähti Dua Lipa ja yhdysvaltalainen ammattirullalautailija Nyjah Huston.

Juttua muokattu 17.13: Korjattu virheellinen tieto, jonka mukaan Marin olisi päässyt Time-lehden 100 vaikutusvaltaisimman henkilön listalle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut