Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myanmarin protesteissa ensimmäinen kuolonuhri, päähän ammuttu nainen kuoli

Myanmarin sotilasvallankaappausta vastustavissa mielenosoituksissa on tullut ensimmäinen kuolonuhri. Viime viikolla päähän ammuttu 20-vuotias nainen on menehtynyt vammoihinsa, kertovat sairaalalähteet.

Nainen haavoittui Naypyidawissa, kun sotilaat avasivat tulen kohti mielenosoittajia. Sotilaiden kerrottiin käyttäneen kumiluoteja, mutta sairaalalähteiden mukaan nyt kuollut nainen ja ainakin yksi muu mielenosoittaja haavoittuivat normaaleista luodeista.

Sairaalalähteiden mukaan lääkäreitä ja hoitajia on painostettu koko ajan sen jälkeen, kun nainen tuotiin hoitoon, minkä vuoksi jotkut työntekijöistä ovat jättäneet työpaikkansa.

Juntan edustaja Zaw Min Tun vahvisti aikaisemmin tällä viikolla, että naista oli ammuttu ja sanoi, että tapaus tullaan tutkimaan.

Naisesta on jo tullut mielenosoitusten symboli, ja protestoijat ovat toistuvasti vaatineet häntä ampuneita oikeuden eteen.

Sotilaat kaappasivat vallan Myanmarissa runsaat kaksi viikkoa sitten ja ottivat kiinni muun muassa maata johtaneen Aung San Suu Kyin ja presidentti Win Myintin.

Junttaa vastustavat protestit ovat jatkuneet päivittäin vallankaappauksesta lähtien. Kansainvälinen yhteisö on toistuvasti kehottanut sotilaita luopumaan vallasta ja palauttamaan maa siviilihallintoon.