Suomessa on raportoitu 632 uutta koronavirustartuntaa – ensimmäisen rokoteannoksen saanut yli 276 000 ihmistä

Suomessa on todettu tähän mennessä runsaat 53 000 koronatartuntaa. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on raportoitu 632 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on todettu 6 023, mikä on 1 095 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Tänään raportoitujen tartuntojen määrä on yksi suurimpia Suomessa koko epidemian aikana. 10. joulukuuta THL raportoi 840 tartunnasta, joista 470 oli raportoitu takautuvasti. THL:n johtaja Mika Salminen toteaa STT:lle, että THL:n ilmoittama päiväluku koostuu aina monelle päivälle osuvista tapauksista. Suurin yhdelle päivälle osunut tapausmäärä on Salmisen mukaan 619 koronatartuntaa 25. marraskuuta 2020.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ylivoimaisesti suurin ilma antuvuus

Suomessa ilmaantuvuusluku eli koronatartuntojen määrä sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajalta on hieman alle 97 tartuntatapausta. Korkein ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) yli 197 tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden. Husin ilmaantuvuusluku on kaksinkertainen koko maan keskiarvoon verrattuna.

Myös Vaasan sairaanhoitopiirissä on koko maan keskiarvoa selvästi korkeampi ilmaantuvuusluku, yli 140 tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden. Matalin ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin noin 14 tapausta.

Kaikkiaan Suomessa on todettu tähän mennessä 53 285 koronatartuntaa.

Viruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia on perjantain tietojen mukaan 726.

Yli 276 000 saanut ensimmäisen rokotteen

Suomessa hieman yli 276 000 ihmistä on saanut koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen, kertoo THL. Eilisestä määrä on lisääntynyt noin 14 000 rokotetulla. Toisen annoksen saaneita on hieman alle 73 000. Yhteensä on annettu noin 349 000 rokoteannosta.

Eniten rokotettuja on yli 80-vuotiaiden joukossa. Tässä ikäryhmässä rokotteen saaneita on hieman alle 116 000.

Määrällisesti eniten rokoteannoksia on annettu Helsingin ja Uudenmaan, Varsinais-Suomen sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirien alueilla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut