Työministeri käynnistää selvityksen työehtosopimusten rajariidoista, jotka aiheuttavat jatkuvasti epäselvyyksiä työmarkkinoilla

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) ei usko, että rajariitojen korjaamiseen on helppoja ja suoraviivaisia ratkaisuja. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) käynnistää selvitystyön työehtosopimuksiin liittyvistä rajariidoista ja niiden syistä. Selvityshenkilöiksi on nimetty varatuomari, oikeustieteen maisteri Minna Etu-Seppälä ja oikeustieteen kandidaatti Simo Zitting.

Selvitystyön tarkoituksena on muun muassa etsiä ratkaisumekanismeja rajariitoihin ja tarkastella sovittelujärjestelmän toimivuutta. Rajariidoilla tarkoitetaan riitoja, joissa työnantaja ja työntekijäpuoli ovat eri mieltä siitä, mitä työehtosopimusta työnantajan teettämään työhön pitäisi soveltaa.

– Työehtosopimusten rajariidat aiheuttavat enenevässä määrin epäselvyyksiä työmarkkinoilla. Helppoja ja suoraviivaisia ratkaisuja asian korjaamiseksi tuskin on. Selvitystyö on kuitenkin syytä tehdä, jotta työmarkkinajärjestöillä on käytössään kaikki mahdolliset kehittämisehdotukset työrauhan säilyttämiseksi ja riitojen ratkaisemiseksi, Haatainen sanoo työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteessa.

Selvityksen on määrä valmistua viimeistään elokuun loppuun mennessä.

Selvitykseen perustuvat kehittämisehdotukset, jotka liittyvät työmarkkinajärjestöjen toimintaan, valmistellaan kaksikantaisesti työmarkkinajärjestöjen välillä. Mahdolliset lainsäädännön kehittämiseen liittyvät esitykset valmistellaan kolmikantaisesti yhdessä työmarkkinakeskusjärjestöjen kanssa.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut