Huomenna uusi rajoitus Uudellemaalle: kahden metrin turvaväli yli 10 hengen tiloissa

Uusi rajoitus koskee muun muassa kuntosaleja ja ruokakauppoja. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

Maria Muilu / STT

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueen toimijoiden tulee huomisesta alkaen varmistaa, että yli 10 hengen tiloissa pystytään pitämään kahden metrin turvaväli. Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) teki päätöksen asiasta tänään.

Päätös koskee yli 10 henkeä vetävien sisätilojen lisäksi rajattuja ulkotiloja, joihin mahtuu samanaikaisesti yli 50 ihmistä. Rajoitus ei koske ravintoloita, koska niiden toiminnan rajoittamisesta päättää valtioneuvosto.

Määräys koskee niin yksityisiä elinkeinonharjoittajia kuin julkisia toimijoita. Toimijoiden on avin mukaan tehtävä kirjallinen suunnitelma siitä, miten ne estävät ihmisten lähikontaktit tiloissaan. Keinot lähikontaktien välttämiseksi toimijat voivat määritellä itse. Jos riittäviä turvavälejä ei ole mahdollista pitää, tiloja ei voi käyttää.

Määräys on voimassa maaliskuun 14. päivään asti, ja se on väliaikaisen tartuntatautilain pykälän 58 d mukainen.

Husin alueella on lisäksi voimassa avin aiempi määräys, jonka mukaan alueella on sallittua järjestää enintään kuuden hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut