THL: Suomessa raportoitiin ennätysmäärä koronatartuntoja päivässä ja kaksi uutta kuolemaa, tanssin ja karaoken kieltävä asetus annettiin

Koronatartuntoja on kirjattu Suomessa tähän mennessä yhteensä 56 407. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Pertti Mattila / STT

Suomessa on raportoitu 720 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Tämä on Suomessa ennätysmäärä yhdessä päivässä todettuja koronatartuntoja, kertoi THL:n tartuntatautilääkäri Saara Jamanca STT:lle.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemia raportoitiin kaksi. Koronakuolemia on nyt Suomessa yhteensä 742.

Koronavirusta vastaan on rokotettu tähän mennessä runsaat 347 000 suomalaista. Vuorokaudessa uusia rokotteen saaneita kertyi noin 27 500. Toisen rokoteannoksen saaneita on noin 80 000.

Koronatartuntoja on kirjattu Suomessa tähän mennessä yhteensä 56 407. Niistä noin puolet on todettu kolmessa kaupungissa: Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa. Niiden yhteenlaskettu tartuntamäärä on runsaat 28 000.

Sairaalahoidossa on nyt 210 koronaviruspotilasta, joista 38 on tehohoidossa.

Muuntunutta virusta runsaalla 1 200:lla

Huolta aiheuttavan muuntuneen koronaviruksen tartuntoja on löydetty maassa runsaat 1 200. Niistä valtaosa on ollut Britannian virusmuunnosta. Etelä-Afrikassa ensin tavattua virusmuunnosta on löytynyt Suomesta 64 ihmiseltä.

Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku on maassa nyt noin 115 tartuntaa kahdessa viikossa sataatuhatta asukasta kohden. Suurin ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin 226 ja pienin Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin runsaat 13 tartuntaa.

Viimeisten kahden viikon aikana Suomessa on raportoitu lähes 1 700 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Viimeisten 14 päivän koronatartuntojen lukumäärä on 6 835.

Viimeisten seitsemän päivän aikana koronatartuntoja on löydetty puolestaan 3 754, mikä on liki 700 tartuntaa enemmän kuin edeltävän viikon aikana.

Asiakkaat ohjattava istumapaikoille

Valtioneuvosto on antanut asetuksen, joka rajoittaa ravitsemisliikkeiden toimintaa koronapandemian takia.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan ravintoloiden on ympäri maan järjestettävä toimintansa sisätiloissa siten, että asiakkaat ohjataan istumaan istumapaikoille. Ravintolat eivät myöskään saa sallia tanssimista tai karaokepaikan esiintymisiä.

Ravintoloiden on tähänkin asti pitänyt varmistaa, ettei niiden tiloissa synny tarpeetonta tungosta, ja että asiakkaiden saapuessa ravintolaan asiakkaiden ja seurueiden välillä on pidettävä riittävä etäisyys. Kaikilla asiakkailla on myös pitänyt olla oma istumapaikka. Uutena velvoitteena ravintoloiden on järjestettävä toimintansa niin, että asiakkaat ohjataan istumapaikoilleen.

Useimmissa maakunnissa ravintoloissa saa oleskella enintään kolme neljäsosaa normaalista henkilömäärästä. Niissä ravintoloissa, joiden pääasiallinen toiminta on alkoholin tarjoilu, saa oleskella yhtäaikaisesti enintään puolet normaalista määrästä.

Asetus tulee voimaan maanantaina 1. maaliskuuta, ja se on voimassa kesäkuun loppuun asti. Suuressa osassa maata ravintolat menevät kokonaan kiinni kolmeksi viikoksi 8. maaliskuuta alkaen, jolloin astuvat voimaan hallituksen torstaina julkistamat sulkutoimet.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut