Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajuja mielenosoituksia koronarajoituksia vastaan Dublinissa ja Kööpenhaminassa

Sadat ihmiset vastustivat koronarajoituksia mielenosoituksissa Irlannin pääkaupungissa Dublinissa sekä Tanskan Kööpenhaminassa myöhään lauantaina.

Molemmissa kaupungeissa mielenosoittajat huusivat koronasulkua vastustavia iskulauseita ja ampuivat poliisia ilotulitteilla.

Poliisi otti Dublinin väkivaltaisiksi yltyneissä protesteissa kiinni yli 20 ihmistä.

Kööpenhaminassa poliisi kertoi noin 1 200 ihmisen mielenosoituksen olleen pääosin rauhallinen, mutta otti kiinni kahdeksan ihmistä, joiden epäillään muun muassa rikkoneen ilotulituslakia ja käyttäneen väkivaltaa poliisia kohtaan.

Irlannin pääministeri Micheal Martin tuomitsi protestoijien toiminnan.

– Tämä osoittaa täydellistä kunnioituksen puutetta niitä ihmisiä kohtaan, jotka ovat uhranneet paljon tämän pandemian aikana, hän sanoi.

Irlannissa on käynnissä kolmas koronapandemian aiheuttama laaja sulku. Sulkua on jatkettua ainakin huhtikuuhun.

Tammikuun alkupuolella Irlannissa oli suurin määrä tautitapauksia väkilukua kohden maailmassa, mutta tapausten määrä on ollut viime viikkoina laskussa. Yhteensä tartuntoja noin viiden miljoonan asukkaan maassa on todettu lähes 219 000.

Tanskassa mielenosoituksia on järjestänyt Men In Black -niminen ryhmä, joka vastustaa koronarajoituksia ja maskien käyttöä.