Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keva kääri sijoituksillaan sievoiset tuotot viime vuonna

Julkisen sektorin eläkeyhtiön Kevan sijoitusten kokonaistuotto oli viime vuonna 2,7 miljardin euroa. Eläkerahaston arvo oli viime vuoden lopulla tasan 58 miljardia euroa.

Sijoitustuotto oli yhteensä 4,7 prosenttia. Eniten kipusivat Kevan pääomasijoitukset, yli 11 prosenttia. Maltillisempia tuottoja toivat 1,5 prosenttia kasvaneet korkosijoitukset ja 0,7 prosenttia kasvaneet kiinteistösijoitukset.

Yhtiön sijoitusjohtaja Ari Huotari kuvaa taakse jäänyttä vuotta ailahtelevaksi. Vuoden alussa nähtiin koronaviruksen aiheuttama riskipitoisten sijoitusten romahdus, jota seurasi toipuminen.

– Pohjakosketus oli kuitenkin tosi nopea ja markkinoilla käynnistyi nousu, jollaista ei myöskään ole ennen nähty. Pääomamarkkinoiden nousu ei kuitenkaan perustunut niinkään reaalitalouden korjautumiseen, vaan julkisten toimijoiden, etenkin keskuspankkien massiiviseen tukeen, Huotari sanoo tiedotteessa.

Pitkällä aikavälillä Kevan sijoitukset ovat niin ikään tuottaneet hyvin. Eläkeyhtiön viiden vuoden reaalituotto ilman pääomapainotusta on ollut 5,0 prosenttia.

Toissa vuosi oli Kevan sijoituksille ennätyksellinen, sillä sen rahaston arvo kasvoi 13 prosenttia ja 6,4 miljardia euroa.

Keva maksoi viime vuonna kunta-alan eläkkeitä yhteensä 5,7 miljardia euroa. Valtion, evankelis-luterilaisen kirkon ja Kansaneläkelaitoksen (Kela) henkilöstön eläkkeitä maksettiin yhteensä 5,2 miljardia euroa.