STM ja THL kertovat tuoreimmat tiedot koronatilanteesta – suora lähetys käynnissä: Suomen epidemiatilanne on huonontunut nopeasti

Tilannekatsauksessa on mukana muun muassa ylilääkäri Taneli Puumalainen. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Niklas Pelkonen, STT , Rai Suihkonen

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) pitävät kello 10 alkaen tilannekatsauksen, jossa käsitellään tautitilannetta ja koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti sekä rokotustilannetta.

Tilannekatsauksessa ovat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki (STM), ylilääkäri Taneli Puumalainen (THL) sekä anestesiologian ja tehohoidon professori Matti Reinikainen Kuopion yliopistollisesta sairaalasta.

Suomessa on todettu 770 uutta koronavirustartuntaa, kertoo ylilääkäri Puumalainen. Puumalaisen mukaan se on ennakkotieto.

Suomen koronaepidemiatilanne on huonontunut nopeasti, kertovat sosiaali- ja terveysministeriö (STM) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotteessaan.

Taudin ilmaantuvuusluku on noussut jyrkästi, ja se on viimeisten kahden viikon ajalta 134 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohti. Edellisten kahden viikon ajalta ilmaantuvuusluku oli 93 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohti.

Viime viikolla tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin yli 3 900 tapausta, mikä on noin 400 enemmän kuin edellisellä viikolla, tiedotteessa todetaan.

Uusien tapausten seitsemän päivän ilmaantuvuus oli 71 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohden.

Ihmiset ovat tiedotteen mukaan kuitenkin hakeutuneet herkästi testeihin. Koronatestejä on tehty lähes kaksinkertainen määrä vuodenvaihteeseen verrattuna, sillä pelkästään viime viikolla niitä tehtiin 137 000 kappaletta.

Erityisesti Britannian virusmuunnos jatkaa leviämistään Suomessa. Tähän mennessä Suomessa on todettu uusia virusmuunnoksia yhteensä 1 274 koronavirusnäytteessä. Näistä 1 205 on Britannian virusmuunnosta ja 68 Etelä-Afrikan virusmuunnosta. 

Valtakunnallisesti sairaalahoidon kuormitus on viimeisen viikon aikana selvästi kasvanut, tiedote kertoo. Myös tehohoidon tarve on lisääntynyt viimeisen parin viikon aikana erityisesti HUSin sairaaloissa. Tehohoidon kapasiteetti ei ole kuitenkaan ollut valtakunnallisesti uhattuna. 

Sairaalahoidossa oli eilen kaikkiaan 258 potilasta covid-19-taudin takia.

Noin kolme suomalaista kuolee viruksen aiheuttamaan tautiin joka päivä. 

Juttu päivittyy.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut