Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavilkun käyttäjä voi nyt päästä testiin altistumisilmoituksen perusteella

Tästä päivästä lähtien Koronavilkun käyttäjä voi päästä testiin altistumisilmoituksen saatuaan. Aiemmin altistumisilmoituksen saaneita ihmisiä on suositeltu hakeutumaan testiin vain, jos heillä on oireita.

Uudessa sovellusversiossa altistumisilmoituksen saanutta kehotetaan ottamaan yhteyttä terveydenhuoltoon, josta käyttäjä saa ohjeita esimerkiksi testaamiseen liittyen. Sovelluksessa on kuntakohtaiset ohjeet yhteydenottoa varten.

Toimintamallin muutoksella halutaan tehostaa entisestään tartuntaketjujen katkaisua.

Koronavilkku ei tallenna käyttäjän nimeä tai yhteystietoja. Sovellus ei myöskään jaa viranomaisille tietoa sovelluksen käyttäjästä tai altistumisilmoituksista, joiden avulla altistuneet voitaisiin yhdistää tartuntaketjuun.

Kontakteja olisi hyvä välttää kaksi viikkoa

Kaikkia altistumisilmoituksen saaneita kehotetaan jatkossakin erityisesti välttämään kontakteja ja noudattamaan hyvää hygieniaa. Mahdollisuuksien mukaan kontakteja olisi hyvä välttää kaksi viikkoa. Vaikka koronavirustestin tulos olisi negatiivinen, kontaktien välttämistä olisi hyvä silti jatkaa, koska tartunta ei välttämättä näy heti testituloksessa. Jos oireita ilmaantuu, on syytä hakeutua uudestaan testiin.

Koronavilkkua käyttää tällä haavaa yli 2,3 miljoonaa ihmistä. Sen avulla tartunnasta on ilmoitettu jo yli 11 000 kertaa ja ilmoitusten perusteella on täytetty yli 22 000 oirearviota.